Glad Påsk

Nu sitter jag här och knappar på svenska igen. Det känns både skönt och lite konstigt.
Jag blir otroligt van vid att använda engelska till att prata, skriva och tänka. Nu blir det ju mestadels att tänka på svenska när jag skriver på svenska, men ibland blandas allt ihop till en salig röra i huvudet på mig.

Hoppas att alla har haft en bra påsk, våran har varit lat och lugn. Steve har hittat ett nytt datorspel som han har uppslukats totalt av medans jag har tillbringat mycket tid med att läsa och titta på tv-serier.

Rugby säsongen är ju i full gång igen, till min stora glädje. Jag vet inte riktigt hur det kan ha blivit så att jag sitter klistrad framför rugbyn och brölar som ett stucket får medans Steve sitter framför datorn. Trodde ju aldrig att jag skulle bli sport fanatiker, men det har jag minsann blivit.

Just nu sitter jag och är orolig för Sveriges framtid och framtiden för dem i sammhället som är sjuka, arbetslösa, studerande och pensionärer. Jag hoppas att allting fixar sig efter nästa val så att de som behöver hjälp kan få den, och de som inte kan jobba inte måste göra det.

Läget här har varit lite lätt oroligt för oss två. Det är inte speciellt gott om jobb i Steve's nitch, men vi hoppas på att hans tur vänder snart. Jag har hattat fram och tillbaka och just nu vill jag tillbaka till skola och börja studera eller inte, men det får vänta eftersom vi inte har några pengar. Först och främst måste vi båda få jobb. Hoppas intensivt på att det dimper ner lite chanser som vi kan hoppa på snarast möjligt.

Jag saknar Sverige, familjen och vänner varje dag... vissa dagar mer än andra. Jag saknar också det kalla vädret och kyliga vindar. Vindar av den typen som biter till i kinderna och händer om man inte har vantar på sig.
Jag saknar också svensk mat och de svenska varianterna på mat, som pizzorna i Sverige.

Hoppas att alla har det bra. Ska försöka komma ihåg att updatera mer, men ibland glömmer jag helt bort denna blog eftersom jag har en på engelska också, och det blir ju enklare att skriva i den även om det kan vara knepigare för människor hemma i Sverige att förstå den.

Men nu lovar jag mig själv att det ska bli ändring och fäster en lapp på vår dörr eller ovanför sängen så att jag kommer ihåg denna blog också!

Ikväll lägger jag kameran på laddning så att jag kan ta lite höst bilder imorgon. :)

Nu är det dags för kvällsmat och sedan en kopp kaffe och en bra bok.

Kram på er, allihopa!

Om

Min profilbild




RSS 2.0