Fredag!

Äntligen fredag, och dessutom en fredag med internet. En fredag då jag inte behöver oroa mig för att vi kanske måste gräva ett dike för telefonlinje eller liknande.
Vi har nämligen bestämt oss för att strunta helt och hållet i telefonlinje. Det går alldeles utmärkt att ladda in lite pengar på skype kontot och ringa hem på sånt sätt, dessutom kommer det vara mycket billigare.
Jag tror också att man kan organisera telefonnummer via skype så att svenska släktingar kan ringa från deras hemtelefoner till min dator.
Finfint, eller hur!?

Idag har jag latat mig lite för mycket. Jag måste ju handla mat, öl och batterier!

Middag tror jag får bli pasta med broccoli, om jag kommer igång med maten tidigt nog. Det blir mycket snabbmat när man har så många restauranger med bra vegetarisk mat runt omkring, som det går på två sekunder att få.
Men ikväll vill jag satsa på nyttig och bra hemmagjord mat. Broccoli och tagliatelle med sallad. Kanske lite avocado till? Det låter bra.
Sedan ska jag handla massor med frukt. Det börjar sakta krypa närmare trettio grader och man är inte speciellt sugen på varm mat, eller att laga den när det redan är svinvarmt.
Sodavatten är alltid bra att ha, det är uppfriskande, speciellt om man droppar i lite citron.
Vi har vattenflaskor i kylen hela tiden.

Öl ska jag handla också. Vi dricker mestadels lättöl, och sedan lite vin då och då. Jag vill att mannen min ska kunna kliva upp på verandan när han kommer hem och kolla sin mail på laptopen medans han smuttar på en kall öl. Det är livsnjutning. (Inte alkoholen, men smaken på ölen)

Batterier måste jag se till att inhandla också. Jag måste ju ta bilder på huset, omgivningarna, alla små grejer som jag hittat... mamma och mormor vill ju se bilder och både webkameran och mobilkameran har relativt kass kvalitet.

Vad mer?
Ja, förhoppningsvis så lyckas jag med att dra ut på pengarna bra och kanske ha råd att köpa lite bodylotion och dylikt. Dessutom finns det en new age butik som har handgjorda tvålar... luktar mumma.

Jag kompromissar ju hela tiden för att få budgeten att inte bara gå ihop, men kasnske se till att vi kan vara i en position att spara pengar också. Jag letar fynd för saker vi behöver, och håller mig på mattan när det gäller lyx grejer. Istället för parfym kör jag på rosvattens essens, kostar en tiondel av vad en parfym gör, och luktar lika gott.
Jag hittar lite dealer på mat, titt som tätt.
Det har ju i och för sig gått åt skogen på senaste tiden eftersom det varit så enkelt att bara kila över vägen till Robyn som har världens godaste vegetariska burgare, eller gallerian upp för gatan som har en sushi som heter duga, med massor av vegetariska alternativ.
Dessutom slinker det väl ner en och annan glass från glassbaren... två generösa skopor glass med grädde, nötter, chokladsås och körsbär på toppen. Mmmmm.

Men nu ska jag tamej fasiken bli bättre på att fixa saker själv, och nyttigare glass kan man köpa på afffären för en liten slant. Trots allt är sorbet mycket bättre än pecankola glass i värmen.

Imorgon är det rugby final mellan Australien och Nya Zealand. Jag har sett fram emot att se Darren Lockyer leda truppen till en fin vinst i över två veckor nu. Jag missade matchen mellan England och Australien, och förra veckan var Darren inte med och spelade. Tränaren ville vila honom.
Men imorgon smäller det!

Mannen min vill inhandla dvd spelare också. Visst, det skulle vara kul att kunna kolla på lite filmer, och dessutom känna att man har en anledning att skaffa nya när man hittar någon deal här och där... men är det verkligen nödvändigt?
Jag får fundera på det där...

Nåja. Dags att slänga sig i duschen, iväg och handla, och sedan ska jag skriva på mina noveller resten av dagen, tror jag minsannn!

Skriver mer senare!


Om

Min profilbild




RSS 2.0